Handige tools om de juiste zoekwoorden (keywords) te vinden

zelf zoekwoorden onderzoek doen

Goede online vindbaarheid begint met het kiezen van de juiste zoekwoorden! Natuurlijk heb je al een idee welke woorden dat zijn. Toch is het verstandig om deze zoektermen te analyseren door een keyword programma.

In ons overzicht hebben wij websites opgenomen die je gratis kunt gebruiken. Daarnaast zijn ze geschikt voor de Nederlandse taal.

De keyword tools in dit artikel

1 Keyword Tool

Keyword Tool is een heel gebruiksvriendelijke site voor zoekwoorden. De gratis variant is zeer uitgebreid. Als je een keyword ingeeft, krijg je een uitgebreide lijst met zoektermen met veel verschillende opties.

zoekwoorden en keywords tool

keywordtool.io

2 Ubersuggest

Ubersuggest biedt heel veel. Je kan heel makkelijk een trefwoord ingeven en je krijgt een hoop suggesties terug. Niet alleen andere zoekwoorden, maar ook backlinks, long-tail zinnen, wat de concurrentie doet en zelfs trends en demografische data voor elk keyword.

Ubersuggest als tool voor zoekwoorden onderzoek

 

3 Keyword Surfer (chrome extensie)

Via Chrome Extensions kan je Keyword Surfer ingeven en activeren.
Als je in Google een zoekterm opgeeft, zie je direct aan de rechterkant suggesties voor het betreffende zoekwoord.

Verder zie je ook nog enkele statistische gegevens zoals het aantal woorden en het aantal exacte zoekwoorden voor pagina’s met de hoogste ranking.

Allemaal heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

keywordsurfer plaatjes bij Progresso

 

4 Synoniemen Net

Synoniemen.net is echt een site waar je vrolijk van wordt. Of waar je inspiratie kunt op doen voor je content.

Bovenin geef je de zoekterm in en klikt op enter. Een lijst met synoniemen verschijnt. Klik vervolgens op grafische weergave en je krijgt een mooi figuur te zien.

plaatje van synoniemen.net

 

5 Word Tracker

Makkelijk leesbare tool om je zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Geef de zoekterm in. Je komt op een nieuwe page waar je meer parameters kunt invullen. Let op dat je de juiste taal ingeeft. De gratis variant geeft je een goede start.

word tracker plaatje voor keyword onderzoek

 

6 Answer the public

Weer een site die je vrolijk maakt. Answer the public is niet echt een analyse tool. Toch kun je hier veel suggesties vinden of nieuwe ideeën op doen. Let op dat je de taal op Nederlands zet. Vul je vraag in en je krijgt diverse zoektermen als antwoord te zien.

 

7 Google trends

In Google trends kun je selecties uit voeren naar populaire zoek opdrachten. Je kunt vergelijkingen maken, maar ook geografische selecties. Zeker handig als je aan lokale marketing doet.

googletrends als zoekwoorden tooldeel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

categorieën