Welke Google Marketing Tools zijn handig voor uw bedrijf

hoe kun je hoger scoren in google

Hoe kunt u zelf hoger scoren in Google?

Met de gratis marketing tools van Google kunt u zelf inzicht krijgen hoe goed uw website het doet in de zoekmachine. In dit overzicht staan handige links. U kunt de url van uw website invullen en ziet meteen de score op techniek, snelheid, dataverkeer en nog veel meer.

1) Google mijn bedrijf

logo-google-mybusiness14U kunt uw bedrijf gratis op Google zetten via Google mijn bedrijf. Geef uw bedrijf gratis weer op Google. Met Google Mijn Bedrijf wordt uw bedrijfsinformatie weergegeven op Google Zoeken, Maps en Google+ zodat klanten u altijd kunnen vinden en op elk apparaat.

http://www.google.com/business/

 

2) Google webmaster tools = Search console

Met Search console meten we technische zoekresultatenIn de Search Console staan alle (technische) bronnen om uw website te optimaliseren voor de beste zoekresultaten. Search Console richt zich op webmasters. Veel technische onderwerpen, maar zeker interessant om zelf eens te proberen voor uw eigen website.

https://www.google.com/webmasters/tools/

 

3) Google AdWords

gebruik google-adwordsBereik uw doelgroepen op het juiste moment.
Bepaal uw budget en de kosten per klik.

 

4)   Google Page speed Insights

logo-google-page-speed14Geef de url in van uw website en laat deze analyseren op techniek en snelheid. Google komt met suggesties om uw website sneller te maken.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 

5) Google Analytics

Webanalyse met Google analyticsAnalyse van het gebruik en data van uw website. Met het uitgebreide dashboard kunt u rapporten uitdraaien. Als u een AdWords campagne heeft lopen, kan deze makkelijk geintegreerd worden in de metingen en analyse.

6) Google trends

zoeken met Google trends Kijk in Google Trends wat populair is.

https://www.google.com/trends/

 

7) Google Keyword planner

Gebruik Google-adwords in een campagne Als u een account heeft van Google AdWords kunt u de Keyword planner gebruiken. Er zijn overigens nog veel meer mogelijkheden. Zie ons artikel over verschillende keyword planners.